Close
+36 70 3762 762 maviedekor@hotmail.com
Az Esküvő Classic fotózásán Next item Hajfonatra fel!

Az Esküvő Classic fotózásán

Egy esküvői dekoráció megvalósítása során számtalan szempontot figyelembe kell vennünk. Talán az első és legfontosabb a helyszín feltérképezése. Ha kiválasztottuk és behatároltuk a helyszín stílusát, könnyedebben tudunk dekorációnkkal is összhangba kerülni. Manapság persze nem könnyű feladat a harmónia eltalálása, hiszen nem ritkán ötvözzük is a stílusokat, formákat, színeket. Így eshet meg, hogy egy loft stílusú enteriőrbe, antik hatású csillárok, vagy virágkompozíciók kerülnek. Vegyítve tehát a modern, letisztult és a letűnt korok hangulatát.

Minden irányzatnak megvannak a maga szépségei és használhatóságuk. Könnyedén átültethetőek mindennapjainkba, akár egy lakás enteriőrjének kialakítása során, akár esküvői helyszín dekorálása kapcsán. Az Esküvő Classic tavasz számának fotózásán, az esküvői dekoráció kialakításakor is hasonló koncepció mentén indultam el. Az OFF rendezvényhelyszín industrial stílusú, hatalmas tere, a vasból készült kazettás ablakaival, fém gerendáival, itt-ott málló téglafalával megadta az alaphangulatot. A lazac, korall, barack, helyenként vöröses, rózsaszínes árnyalatokban játszó téglafal pedig meghatározta a dekoráció színeit

Mindig szem előtt kell tartanunk, hogy egy helyszínen mi az, amihez igazodnunk kell. Legyen szó akár egy téglafalról, akár meglévő tányérokról, abroszokról. Ezen munkám során is az elsődleges szempontok között volt, hogy a dekorációval kiegészülő grafikai munkák, cukrászköltemények is összhangban legyenek egymással. A Wedding Design csodaszép, rendkívül kreatív nyomtatott munkáival és Nóri Desszert művészien megkomponált, finomabbnál finomabb (a fotózás után mindent végigkóstoltunk… 🙂 ) desszertjeivel karöltve tökéletesen sikerült megvalósítanunk az elképzeléseket.

Munkám során nagy hangsúlyt fektetek a színben, stílusban harmonizáló minőségi drapériák felhasználására. Ha tehetjük, bátran használjuk ezeket, hiszen drámai hatást érhetünk el velük, és remekül feldobják az összhatást. Mivel adott volt a terítő fehér színe, úgy gondoltam a fehér és a manapság méltán kedvelt rózsaszín, arany kombinációt részesítem előnyben. Ehhez megfelelő súlyos, mintás anyagot is választottam.

Tavasz lévén, a virágpiacon számtalan gyönyörűségre lehet bukkanni, amelyek remekül illeszkednek az elképzelt képbe. A pasztellszínekben tündöklő virágok, mint a holland papagáj tulipánok, nárciszok, illatos violák és orgonák, boglárkák, a kurkuma nagyszerű választásnak bizonyultak.

Két-két felépítésében különböző, de színeiben harmonizáló asztalt álmodtam meg. Két asztalon a fehér szín dominált, míg a másik két asztalon a rózsaszín. A méretes fehér, antik kerámia és a tágas belmagasság adta a lehetőséget arra, hogy két monumentális nagyságú asztaldíszt készítsek.

Míg a másik két asztal fölé belógatott, az asztal méreteihez nagyságban igazodó koszorút terveztem. A nagyméretű, hangsúlyos dekorációk mellé szükségtelen egyéb, figyelemfelhívó dekor, inkább használjunk kiegészítésképp gyertyatartókat, mécseseket, kisméretű vázákat, gyöngy vagy kristályfüggőket.

Ezek alkalmazásakor is figyelnünk kell az összhangra és harmóniára.
A zöldek és csokor formájának kiválasztásánál pedig igazodtam a mai trendekhez. Remekül mutat akár önmagában, akár csokorban az illatukkal is csábító eukaliptusz, vagy ruszkusz bármelyik fajtája. A „kócos” csokor manapság rendkívül nagy kedvenc a menyasszonyok körében. A csokor összeállításánál ügyeltem arra, hogy színeiben, virágaiban illeszkedjen az asztali dekorációhoz, de persze szem előtt kell tartanunk a menyasszony elképzeléseit, magasságát és a ruha stílusát is.

Mindezek figyelembevételével érhetjük el – még ha a stílusokat ötvözzük is, – a tökéletes összhatást.
Hálás köszönet Wed Over Hills-nek a fantasztikus képekért, amelyeken szinte még most is érezni a virágok illatát.